Beauty Box – Възстановяващ серум за скалп Calinachi с 4% прокапил и бръшлян

Здравейте, момичета!💋
Идвам днес, за да ви говоря за два продукта, за които вече е говорено толкова, че не знам дали има какво ново да кажа. Тук в групата съм качила ревютата на Radostina Manolova и Мария Петрова и за двата продукта. Те са дълги и напоителни и подробно разглеждат състава и формулите на продуктите и защо те наистина работят.
Затова аз ще пропусна съвсем съзнателно тази част, а ако вие искате да се подсетите, можете да потърсите в групата техните ревюта.
🌿✨ Става дума за два серума на Calinachi- серумът за скалп с прокапил и околоочния серум.
Много съм говорила и писала за Calinachi и неведнъж съм казвала, че те са моето откритие тази година. Днес отново най- отговорно го потвърждавам, като с изминалото време това мое твърдение става все по- убедително и подкрепено.
🤷🏻‍♀️ Не идвам да ви убеждавам в нищо, нито да ви продавам. Не печеля нищо от техните продажби. Идвам просто да ви разкажа за наистина работещи за мен, страхотни български продукти, за които аз бих искала да знам!
Запознах се с тях съвсем в началото на година и оттогава поне един техен продукт присъства постоянно в рутината ми, по- често са доста повече.
🎀 Започнах с маската за коса и скалп и от тогава не съм спирала да я използвам на всяко измиване, независимо от какви серии се нуждае косата ми. Вече имам цялата колекция от шампоани и маски (само балсама още не съм пробвала) и серумът за скалп, за който днес ще ви разкажа.
И понеже стана доста дълго ревю, реших да го разделя на две части. Във всяка от тях ще ви разкажа за един серум на CALINACHI.
ЧАСТ 1
🍃🍃🍃Възстановяващ серум за скалп Calinachi с 4% прокапил и бръшлян🍃🍃🍃
💚Използвам този серум почти три месеца всеки ден, вечер. По указания от производител е посочено да се използва два пъти дневно при обострен проблем с косопад, но тъй като аз нямах такъв, реших, че веднъж дневно ще е достатъчно за ударна грижа.
Смело мога да твърдя, че откакто използвам маските, а вече и серума почти постоянно, имам едни 12-15см нова, много по- плътна и здрава коса. Разликата в първите и следващите 15см от косата ми, повярвайте, е огромна! Много исках да направя снимки, на които си личи, но така и не успях. Просто снимките не могат да пресъздадат причината да съм толкова впечатлена и дори изненадана колко наистина може да работят няколко продукта за мен.
От края на юни имам цялата бръшлянова серия, а кофеиновия шампоан и така наречената от нас “дамска” маска- още от януари. Първата ми свърши за около 5 месеца и си купих още една, защото просто я обожавам- с никой друг продукт косата ми не изглежда и не се усеща толкова плътна, обемна и МНОГО!
Шампоаните използвам според нуждите, като ги редувам с още доста професионални шампоани. Маски слагам на скалпа НА ВСЯКО измиване, задължително. Понякога ги слагам на дължините, друг път не, но на скалпа- винаги!
Малко се отплеснах, но това е, за да ви кажа, че постоянството е наистина важно и съществено и няма как за 4-5 измивания да очакваме чудеса, особено в грижата за скалпа. Плодовете се берат месеци по- късно, когато видите сантиметрите нова коса колко по- различни са от дължините. Вярно, че дължините са били подложени на различни агресори много по- дълго и изтъняват и заради това, но ви уверявам, че разлика ПРИ МЕН има.
💚 И така, връщам се на серума.
Използвам го всяка вечер. Слагам наистина минимално количество- по- малко от една пълна пипетка. Разделям на сектори и слагам на капки по целия скалп, след което разтривам грижливо с пръсти, за да се разпредели навсякъде.
Не се усеща никакво утежняване, омазняване или клечкосване на косата при мен. Дори напротив- скалпът се усеща свеж и чист. Дори с натрупване няколко дни няма следа от допълнително омазняване на скалпа от серума.
И нещо много съществено: при всяка смяна на сезоните получавам така наречения сезонен косопад, който не е нещо чак толкова притеснително и отминава, но пък в крайно неприятен. Е, с настъпването на есента този път още не се е появил! Вярвам и се надявам, че така ще си остане🤞.
Резултатите ми вероятно са плод на цялостната грижа, която полагам за скалпа. От доста време обръщам внимание на тази пренебрегвана често част от кожата и вече определено си личи.
Не смятам да оставам без тази грижа. Серумът ми свърши, но при първия удобен случай и добра промоция ще си го подновя. Решила съм да пробвам и някои от маслата, които предлагат за маслените преуоши, които си правя поне веднъж седмично.
💚 Последно като заключение в грижата за косата: от около 3 години и половина ползвам професионална козметика за коса.
Имам страхотни попадения и много грешки, които обаче с опита драстично намаляха. Calinachi са продукти, които подновявам, а това при мен е крайно показателно.
Винаги искам нещо ново, нещо интересно, рядко повтарям продукт и обикновено чакам с нетърпение нещо да свърши, за да си отворя нещо различно. Е, тук не е така. Не чакам да свършат… чакам си само новите пълни опаковки!
Надявам се по- късно днес да успея да публикувам и втората част на ревюто за околоочния серум.
Enjoy And Shine ✨ ✨✨
Оля Маркова
BEAUTY BOX
Линк към оригиналната публикация тук.