Кога трябва да започна да използвам продукти за грижа за кожата против стареене?

Кога трябва да започна да използвам продукти за грижа за кожата против стареене?

С напредване на възрастта кожата ни губи способността да се запази хидратирана, подхранена и защитена. Обновяването на кожните клетки има тенденция да се забавя, което означава, че кожата ни може да загуби стегнатостта си и да се появят първите признаци на стареене. Въпреки че не можем да спрем процеса на стареене, прилагането на правилните продукти още на двадесет години може да помогне за намаляване на появата на фини линии, бръчки и възрастови петна.

Грижа за кожата през 20-те

Въпреки че добрата грижа за кожата може да не е най-големият ви приоритет през двадесетте ви години, на тази възраст започваме да губим целостта на колагена в кожата. Това с времето се отразява на нейната стегнатост и еластичност. Само защото кожата ви може да изглежда страхотно сега, не означава, че трябва да пропускате основните стъпки в рутината си. Поддържането на кожата ви хидратирана и овлажнена е от ключово значение за бариерната й функция и поддържането на здрав вид.

Грижа за кожата през 30-те

Това десетилетие може да бъде ключово за здравето на вашата кожа. Агресорите на околната среда като ултравиолетовите лъчи и замърсяването могат да окажат влияние върху външния вид на кожата ви. Обмяната на веществата в клетките започва да се забавя, което може да означава, че мъртвите клетки могат се натрупат на повърхността и кожата ви изглежда скучна и уморена. Нивата на хиалуронова киселина във вашата кожа също естествено намаляват, особено в слоя на епидермиса (външния слой на кожата), което означава, че кожата ви губи естествената си способност да поддържа добро ниво на хидратация. Добре е в рутината си да включим, хидратиращи продукти, както и такива, които подхранват и стимулират производството на колаген. Доброто почистване и слънцезащитата са задължителни.

Грижа за кожата през 40-те

Това е времето, когато статичните бръчки стават повече и по- дълбоки. Клетките ви не могат да се възстановят напълно от уврежданията, причинени от външни агресори. Производството на еластин и колаген в тялото се забавя, така че производството на колаген в кожата ви се нуждае от стимулиране. Кожата също така става все по- склонна към дехидратация. В зависимост от вашия тип кожа, това може да е подходящ момент да включите повече хидратиращи кремове с активни вещества в ежедневието си, за да поддържате кожата си силна и сияйна. Търсете продукти с хиалуронова киселина, пептиди, и други, стимулиращи производството на колаген и еластин.

Грижа за кожата през 50+

Младата кожа на вашите тридесет и четиридесет години може да стане по-тънка, по- суха и по-отпусната с напредване на възрастта. Бръчките не само могат да се задълбочат по лицето, шията и деколтето, но кожата ви може да загуби обем. Менопаузата също може да има сериозен ефект върху блестящия тен, тъй като кожата ви ще загуби значително количество колаген и влага. Прилагането на хидратиращи серуми, дневни кремове и нощни кремове може да помогне за насочване към редица признаци на стареене.

И така, кога е най-доброто време да започнете да използвате тези кремове против бръчки?

Накратко, сега. Никога не е късно да посегнете към добра грижа за кожата. Тъй като деликатната зона около очите ви обикновено първа показва признаци на стареене, ако намерите най-добрия крем за очи против бръчки за вас, няма да съжалявате. Потърсете хидратиращи серуми с хиалуронова киселина и други съставки, които изпитано се борят с появата на тъмни кръгове и подпухналост.

Няма смисъл да прилагате най-добрия и най-скъпия крем против стареене и най-добрия серум против стареене, ако не нанесете слънцезащита. Щетите, които слънцето може да причини на кожата могат да са необратими. За щастие има достатъчно продукти, които предлагат широкоспектърна защита SPF 30 и SPF 50 сега.

В основата на правилната грижа за кожата през всички възрасти са почистването, хидратацията и слънцезащитата. Когато тези стъпки станат ежедневие в грижата за кожата, лесно можете да напаснете рутината си спрямо моментните нужди и личните предпочитания.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Максимален размер на файл за качване: 5 MB. Може да качите: изображение. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here