HAIRHOLIC – За кремовете на Calinachi

⚜️Calinachi кремове⚜️
Част 1
Здравейте, прекрасни ???
За да напиша ревю, винаги имам нужда от време за тест, който да е поне 10 използвания на продукта. Разбира се, вече имам опит и понякога още след две три нанасяния на продукт мога да имам мнение, но за действието му си трябва по-дълга проба, поне що се отнася до козметиката за лице.
В момента тествам, освен продуктите на Calinachi, но и няколко продукта за коса, а сега предстои и продуктите на корейския бранд Бueno да използвам, та предстоят доста ревюта.
???Искам и в това ревю да акцентирам, че от днес 10-ти април, до петък – 14-ти април включително CALINACHI предоставят на групата ни код за -20% отстъпка на всички самостоятелни продукти, които не са комплекти. Това е код за най-голям процент отстъпка, който Calinachi са предоставяли до сега и както казах мисля, че групата го заслужава.???
???Кодът е hairholic ???
⚜️Та процесът на тестване е такъв при мен и същото направих и с кремовете на Calinachi и техните маски. Аз в моите рутини използвам доста продукти с натрупване, защото кожата ми е нормална, но пък жадна и гълта всичко. Съответното в рутините си, особено вечер ползвам по няколко серума, често продуктите от вечерната рутина са около 10, като имам продукти на корейски/японски марки, на български, на европейски, на канадски. Винаги мога да вмъкна нещо и да му дам време да блесне. Винаги обаче при първото тестване на крем започвам с нанасяне на голо. Без никакъв съпорт от серуми и тонери. Така му давам време да се разгърне и го преценявам много по-чисто. След това го включвам в рутина и наблюдавам как се държи с останалите ми продукти.
⚜️И трите крема – дневен, нощен и дневен антиейдж съдържат в състава съставки, които в комбинация правят и трите продукта много добре действащи върху кожата. Спирам се на кратко върху някои от тях, за другите и вие можете да се поинтересувате и ще пиша след това как ги усещам аз и как ги използвам.
· Усещането за гладкост и мекота в кремовете е точно от пчелния восък. Изключително омекотяваща съставка, която има силна антибактериална функция и заздравява кожата, като подпомага продуктите срещу различни форми на акне, в помощ на тази му роля е и съдържащият се в него прополис, който наред с другите си свойства е и силен антисептик. Пчелния восък действа силно омекотяващо, като формира нежен защитен слой върху кожата и подпомага задържането на влага в нея. Освен това има и антиоксидантни свойства заради съдържанието на витамин А в състава си.
· Бадемовото масло, осигурява допълнително проникване на активните съставки, защо съдържа голямо количество олеинова киселина – 68%, а както знаете, тези които сте чели поста ми за олеиновата и линоловата киселини в маслата – олеиновата киселина подпомага проникването под епидермиса на активните съставки и се използва в козметиката с тази цел. Отделно от това бадемовото масло е много нежно масло, широко използвано заради качествата му да омекотява и успокоява, като оставя усещане за кадифена кожа, предпазва кожата от дехидратация, стимулира възстановяването на кожата, защото освен олеинова, съдържа и линолова киселина, много подпомага суха, напукана, дехидрадирана, наранена, изтормозена кожа.
· Емулгатор Montanov 202 е много интересна съставка на новаторската компания SEPPIC, която представлява емулгиращ алкилполиглюкозид, на био основа, която съставка се използва изключително много в био и тип „Зелени” концепции за продукти, защото на напълно натурална. Тази съставка биоимитира липидния двоен слой на клетъчната мембрана и мощтно хидратира, овлажнява и задържа овлажняването на кожата най-малко 5 часа.
· Масло от канабис /коноп/. Флуидно и леко масло, прониква лесно без остатъчен маслен слой, поради това се харесва от всякакъв тип кожи. Маслото от канабис е изключително масло, като съставът му поради наличието на голямо количество линолова киселина /над 57%/ то има състав близък до липидния на нашата кожа и е сред най-богатите на есенциални мастни киселини растителни масла. Много силно овлажняващо, регенериращо и стимулиращо действие на маслото.
· Matrixyl Synthe 6 – любимата ми съставка. Както съм писала и преди аз следя интересните новости, които компанията SEDERMA изваждат на пазара, като Волюфилина и Прокапила. Matrixyl Synthe 6 стимулира производството на 6 основни компонента на кожната матрица (колаген I, III, IV, фибронектин, хиалуронова киселина и ламинин 5), а това води до по-равномерна кожа и по-малко бръчки, особено на челото и пачия крак. При проведени тестове върху хора, които използват 2% Matrixyl Synthe 6 за период от 2 месеца жените, подложени на теста съобщават за намаляване на брючките с 31% до 100%. Усещането е за неоперативен лифтиг ефект на кожата при използването на продукт с тази съставка доста осезаем при по-продължително използване, като усещането за стягане и лифтиране на кожата и го имам и аз. Най-големият ефект към намаляване на бръчките и стягане на овала се получава поради реалната възможност на този мощен полипептид да стимулира собственото ни производство на колаген. Изравнява релефа на кожата и изглажда бръчките отвътре, като възстановява кожата там, където е необходимо, особено на челото и пачия крак.
⚜️Въпросът е в използването на кремовете. В двата дневни крема има смесени слънцезащитни филтри /и физични и химични/, които осигурява широкоспектърна слънцезащита над 30 фактор. Тъй като в състава им е включен и физичен филтър, има наличие на бял каст при нанасянето върху кожата. Но точно това е фотостабилния физичен филтър титаниев диоксид, който пази кожата от вредните UVB и част от UVA лъчите. Ако в продукт е посочено, че се съдържа, но няма бял каст, това трябва веднага да ви усъмни в неговата наличност или количество. И тъй като повечето хора не обичат усещането за бял каст в слнцезащитата, аз намерих и ви предлагам идеално приложение на кремове слънцезащитни с физически филтри /тоест създъваще лек бял каст на лицето/ и то е следното. Количеството крем, което искате да използвате се сместа с точно 1 капка ФДТ и се образува изключително приятен тониран крем, който изравнява чудесно кожата и дори в повечето случаи няма никаква нужда от допълнително ФДТ, ако не целите прикриване на белези, пъпки и неравности по кожата.
⚜️Усещането след двата дневни крема върху лицето сутрин е разкошно. Меко, кадифено, пухкаво. Това усещане се запазва до края на деня, когато почистваме лицето. Двата дневни крема са тествани като слънцезащитни и напълно покриват ролята на слънцезащита върху кожата, така че след тяхното използване можете спокойно да нанасяте макиаж, защото имате антиейдж грижа и слънцезащита в един продукт. Разбира се при излагане на слънце след два часа се явява нуждата от подновяване, както при всяка една слънцезащита, но тук при тестовете количеството крем, което нормално е достатъчно да се нанесе осигурява пълната защита на фактора.
⚜️Нощния крем, който богато нанасям на цяло лице, шия, деколте и бюст ме събужда сутрин с запазена хидратация и пухкаво и плъмпнато лице. Идеално се съчетава с останалата ви рутина и в момента използвам само него като нощен крем, като допълнително нанасям Пептидния крем на Allies of skin в областта на очите. Двата крема отлично се допълват
??? И една смешка, ако позволите ?
Първото ми тестване на антиейдж крема беше… вечерта ??? Ама като ги получих и бързам да пробвам е така. Кой ти е видял, че е дневен, пък и съдържа слънцезащита ??? Та нанасям го аз и гледам някак беличко и светличко ми стана лицето. Викам си, абе тези хора от Calinachi що им е нужно нощно кремче така да има бял каст!? Ама пое се от кожата, тя омекна, опухкавя (брех нова дума измислих), стана една такава – абе да се гримираш и да излезеш ??? На сутринта като се събудих – ами мекичко, леко кадифено усещане на кожата, някак сухо завършване, но без кожата да изглежда суха. Аз сутрин съм свикнала като се събудя и кожата да е сякаш леко влажна от нощните продукти, а сега беше матирана. Аз не харесвам матирането, но в случая с оглед реалното предназначение на крема – матирането е плюс за повечето дами.
И чак на другия ден като разгледах кремовете, какво да видя – дневен крем със слънцезащита отгоре на всичко ?.
Та така е – като съм нетърпелива и детско пюре ще си сложа на лицето, ако е в луксозна опаковка.
⚜️?⚜️ А за да бъдем честни, тези кремове притежават една от най-елегантните и луксозни опаковки на продукт за лице, който аз съм имала. Изключително красив стъклен буркан (адски труден за снимане), красив огледален кант и капак. Просто уникална красота. Влюбена съм и в опаковката и в съдържанието?⚜️?
⚜️И понеже и тази статия стана километрична ще спра дотук, като евентуално после може да я допълня. Втората част на статията ще публикувам след 1-2 часа и тя ще касае и маските на Calinachi, които наистина великолепно се държат както при нанасяне, така и при усещането на кожата след измиването им.
И както е редно – пожелавам ви разкошен ден, блестяща кожа и много любов ?????
Линк към оригиналната публикация тук.