HAIRHOLIC Здравата коса е красива/ Професионални серии за коса

?? Calinachi ??
⚜️⚜️⚜️ЧАСТ ПЪРВА⚜️⚜️⚜️
Здравейте, прекрасни ???
Днешното ревю го мисля от известно време, пиша си бележки и днес седнах до го сглобя в цялост ?
Съответно стана километрично и се наложи неговото разделяне на две части, които ще публикувам непосредствено една след друга.
Преди около две седмици беше първата ми среща с един продукт, който няма как да не привлече вниманието ми, а именно двете маски за скалп на Calinachi. Маските са точно две и са с насоченост ?мъжка? и ?женска? и на пръв поглед имат малка разлика в състава си, но дали е така? ?
Но сега първо малко предистория ?
Погледът ми бе привлечен от една специфична съставка в тези маски, а именно Procapil (Прокапил) – разработената и патентована от гигантът в новостите – Sederma Франция. Всяка съставка, насочена към грижа за скалпа и оттам за космените фоликули и за раждащата се коса за мен представлява силен интерес. А обстоятелството, че точно Sederma са открили и патентовали тази съставка обостри вниманието ми.
Помните ли моите ревюта за една от най-харесваните от мен съставки Volufiline – Волюфилина (прословутия крем на Meditime)? Ами Volufiline е патент точно на тази лаборатория Sederma – новатор в развитието на технологиите в областта на дерматологията. Въобще Sederma имат няколко революционни по своето действие съставки, една от които е и много нашумелият напоследък мощен антиейдж пептид Matrixyl Synthe 6 с почти чудотворно действие, но за него друг път, че ревюто ще е километрично.
Но да се върна на Procapil. Изчетох официалното проучване на Sederma за Прокапила с направените Ин Витро и Ин Виво тестове и… се впечатлих, ама много се впечатлих. Ако някой проявява интерес ще дам линк към това проучване и отразените в него тестове и резултати – доста е впечатляващо. Но тъй като не всеки може или иска да чете големи разработки и проучвания тук накратко ще обясня какво в крайна сметка прави този Прокапил.
Действието на Прокапил е насочено към спиране на косопада и активиране растежа на плътнен косъм в няколко направления:
1️⃣ Спира косопада причинен от различни причинители, включително и дължащ се на преобразуването на тестостерона в Дихидротестостерон (ДХТ). Наличието на този активен стероиден хормон, не е привилегия само на мъжете, много дами страдат от наличието му. Вредата от него за космения фоликул е брутална. Той моди до атрофия на космения фоликул като прониква в клетките на фоликула, нарушава синтеза на белтъците, образуващи косъма, косъмът отслабва бързо и пада, на негово място израства още по-слаб косъм, който пада бързо след първоначалния растеж и накрая от този фоликул спира да се оформя косъм. Косата се разрежда, изтънява и оредява. Прокапил действа директно срещу деструктивното поведение на ДХТ като не му позволява да наруши формирането на косъма, тоест действа защитно.
2️⃣ Мощно усилва микроциркулацията на кръвта, предизвиквайки потентно “хранене” на космения фоликул чрез микроелементите носени от кръвта като по този начин удебелява ново израстващия косъм и уплътнява косата. Това удължава анагенната фаза и намалява броя на косъмчета в катаген и Телоген фаза.
3️⃣ И сега… това, което най-много ме впечатли! Възстановяване на телогенната коса, на перфектно структурирана коренова обвивка със структурирана и правилна базална ламина за добро закрепване в дермата. В превод – възкръсна мъртвеца! Телогенния косъм е обречен да падне до 4 месеца от влизането му във вазата на падане. Мислех, че нищо не може да го върне обратно, е явно има какво. Procapil! Чрез сложна биохимична дейност, която няма смисъл да описвам се случва на практика следното: Телогенния косъм, спрял да се храни и съответно предстоящ да падне, отново се закрепва в дермалната папила (във фоликула), кореновата му обвивка се възстановява и той… не пада, ами продължава да расте! Алилуя!!!
Много впечатлена от това аз изчетох проучванията и доклада за проучванията на Sederma за Procapil. За да постигнат посоченото по-горе, Sederma включват три актива в Procapil, а именно:
⚜️ Олеанолова киселина (извлечена от корени на Loveyly Hemsleya) за инхибиране на 5 алфа 1 и 5 алфа 2 редуктази, като по този начин се пречи ефективно на действието на Дихидротестостерона.
⚜️Извличане на флавоноида апигенин от цитрусови плодове за засилване на микроциркулацията и
⚜️ Преобразуване на пептидът Glycyl-Hystidyl-Lysine чрез свързването му с Витамин Н (Биотин) и създаването на нов пептид Biotinyl-GHK, съдържащ витамини, чието действие се изразява в подобрено закрепване на коса с усилен растеж.
Така, досадих навярно, но действието на Procapil надминава действието на Minoxidil не само по резултат, но и по безопасност, което е от съществено значение!
Обърнете внимание и на втората част от ревюто, която е по същество, както се казва на адвокатски език, а именно същинското ревю на Calinachi hair mask и ще разбереш за подаръка, който можеш да получиш при покупка на продукти на марката.
Блясък в косите, прекрасни ??????

?? Calinachi ??
⚜️⚜️⚜️ЧАСТ ВТОРА⚜️⚜️⚜️
Здравейте, прекрасни ???
Това е втората част от ревюто ми за маските на Calinachi, но преди да премина към описанието бих искала да ви кажа, че ✨Calinachi✨ предоставиха на групата ни код, който при покупка на продукти на стойност от 90 лева, дава възможност за подарък душ гел или масло по избор. Просто трябва да решите кое точно масло искате или желаете душ гел и да го прибавите в кошницата. След въвеждането на кода hairholic цената му не се калкулира в крайната сума на поръчката. Кодът има валидност до 31 март.
А сега РЕВЮ:
⚜️Calinachi hair mask⚜️
Та както писах в първата част на това ревю, съставката Procapil ме заинтригува и съответно провокира да тествам продуктите на Calinachi. За период от около 2 седмици използвах и двата вида Маски по 4 различни начина, в това число ги тествах и на госпожица Слънчева и на Любимия ?
Маската насочена към дамите е балансирана с малко по-силно усещане за протеин (кератин) за моята коса, но напълно управляемо ? Съдържа освен звездната съставка, която хвалих м първата част, но и овлажняващи съставки, а именно масла от арган, авокадо, кокос и жожоба. Наличието на ланолин в маската е особено голям плюс, защото той има разкошно кондициониращо, действие като създава филм около косъма и задържа в него ценните съставки. Кофеина в състава допълнително засилва микроциркулацията, а витамините и минералите подхранват мощно косата.
Маските са в Ейрлес опаковка, което като цяло е голям плюс, защото този тип опаковки не позволяват навлизането на въздух в опаковката и маската може да де ползва по-продължително време, без опасност да се развъдят разни нещиця в нея. Съответно много лесно се дозира, никъде не бъркаш и не затваряш и отваряш капачки. Съдържанието на маските е по-голямо от обичайното за маски, а именно 300 мл., което всъщност обяснява цената й. Обичайно маските са 200 мл., някои и 150 мл. Което значи, че реално имаш най-малкото количество на маска и половина, а в някои случаи на две маски.
Маската предвидена за мъжете има малко по-различен състав. Малко, малко, но от тестовете ми – всъщност осезаема разлика. Не съдържа ланолин, но има добавен екстракт от бръшлян и масло от чаено дърво. Тази разлика прави мъжката маска много потентна за проблемен скалп и с добавена антикосопадна сила от екстракта от брашнян. Затова аз й намерих чудесно приложение в моята рутина, която сега ще ви разкажа.
⚜️⚜️⚜️ТЕСТОВЕ НА ПРОДУКТИТЕ⚜️⚜️⚜️
⚜️ Първото използване на маската на Calinachi беше в нейния дамски вариант и го направих изцяло по протокол за тестване на нови продукти: Двойно шампониране с безсулфатния шампоан на Calinachi, последвано от обилно нанасяне на маската в скалпа и по дължините. Масажирах скалпа около 4-5 минути, свих на кок, сложих шапка за баня, отгоре нахлупих памучна шапка и така стоях около час, макар по описание маската да трябва да престои 15 минути. Отмих обилно с вода. Още с отмиването усетих действието на ланолина. Косата се усещаше някак гладка, но в същото време плътна.
Тук е момента да кажа, че шампоана е напълно изчистен състав, държи се сериозно протеиново при мен – втвърди косата, но не я заплете, просто я втвърди и някак уплътни. При Магдалина усещането на шампоана беше далеч по-меко, сякаш я мия с различен шампоан. Косата гладка и мека, лесна за разресване и без маска, а нейната къдрава грива се заплита доста.
Не сложих нищо като финиш на косата. Оставих я гола за да усетя продуктите. При изсушаване на косата (изсуших с сешоар само корените, останалата част изсъхна сама) косата беше двойна. Много плътна, имаше и втвърдяване при мен (за разлика от дъщеря ми) с голям обем. Всъщност обем почти не очаквах и това беше най-голямата изненада. На другия ден косата омекна, но до следващото й измиване остана с обем и плътност.
Маската е много изчистен състав, липсват различни китосващи косата съставки като силиконите например и затова при някои хора, чиито коси си имат нужда от китосване ? може да се усети по-рошава и твърда, но не и суха. Същото могат да усетят и тези, които искат предимно хидратация. Но решението е много лесно – съответните кондициониращи и изглаждащи финиши и проблем няма, само плътна и обемна коса.
⚜️Второто използване на маската беше отново в дамския й вариант. Постъпих както и първия път, но след като отмих маската сложих балсама на Calinachi, който съдържа силикон и на подсушена с кърпа коса използвах Керастаз Термик Дисциплин и серум за връхчета на Секси Хеър. Резултат: обемна, плътна, гъста и омекотена и оформена коса.
⚜️ Третото използване беше с маската в мъжкия вариант. Бях направила маслен преуош на косата за около час. Шампонирах два пъти с шампоана на Calinachi и още с първото шампониране маслата се отмиха. Нанесох от маската по скалпа и още на 10 см от скалпа по косата, а на останалата част от косата нанесох маската на Shu Uemura Ultimate Reset като застъпих двете маски. На подсушена с кърпа коса – серум на Shu Uemura, Керастаз Нектар Термик и остатъците от олиото за връхчета на ОУей. Ами… разкошен разкош. Още по-голям обем, а косата гладка и мека, но плътна, дефинирана и жива. Това се оказа любимата ми комбинация и многоуважаемия ми Любим мъж ще бъде ощетен с маска ?
⚜️И вчерашния последен експеримент. Боядисване. Моето боядисване е изпипана работа ???
Първо слагам масло в корена да пази скалпа (напоследък змийско, смесено с някое друго базово), откакто ползвам боите на Джойко не ползвам Олаплекс при боядисване, само правя периодично терапии. А не ползвам Олаплекс, защото Джойко имат система за предпазване при боядисване, която е наистина разкошна и много добре се интегрира с боята. За да не става много дълго как точно го правя, ще пиша допълнително. Сега за начина, по който ползвах маските на Calinachi и резултата от това ?
След като измих боята с шампоан, подсуших косата с кърпа и нанесох на скалпа и корените от МЪЖКИЯ вариант на маската, на останалата част от косата ДАМСКИЯ вариант на маската, но наполовина на количеството, което обикновено слягам. Отгоре обилно нанесох втората стъпка на Плекс терапията на Джойко, която е страхотна хидратация. Масажирах скалпа 5 минути с наведена надолу глава. Свих на кок, сложих шапка за баня и памучна шапка отгоре и стоях 3 часа. Косата беше доста затоплена и сякаш поизпила продуктите. Отмих обилно, подсуших и нанесох хидратиращи финиши по дължините. Косата изсъхна почти без сешоар (духнах малко корените) и резултатът отново е разкошен. Обем, жилавост, плътност, блясък… и я докосвам с удоволствие. Накъдри се повече от обичайното за мен.
Тези маски ме пристрастиха.
Установих, че може да се намерят различни приложения на тях, дори и при коси, които не понасят протени, при коси които искат китосване и повече силикон в продуктите, коси с ниска порьозност (като на дъщеря ми), въобще наистина многофункционална.
Ако косата има нужда от хидратация, то маските се ползват само на скалпа и корените, а на дължините маска според нуждите. Така скалпът е обгрижен всеки път, нещо което много се пренебрегва, а е всъщност основата на хубавата коса. Маските според мен са идеални и за преуош (предстои да тествам и това), но основната тяхна полза е обгрижването на скалпа, създаването на обем и уплътняването на косата. Всъщност аз бих ползвала двете маски в комбинация – мъжкия вариант на скалпа, а женския на дължините. Просто много, много харесвам екстракта от бръшлян. Същото могат да го направят и дамите с проблемен скалп (омазняване, пърхут, пъпчици по скалпа), защото маслото от чаено дърво, в комбинация с другите съставки подпомага намаляване на симптомите и дори в някои случаи напълно изчистване.
Въздъх… аз се уморих, сигурно вас ви уморих. ??? Междувременно тествах и някои други продукти на Calinachi за лице, но за тях отделно, дълго и напоително ревю… защото си заслужават!
Слънчев уикенд ви желая, прекрасни! ???
Нека има блясък и обем в косите ???
Shin bright, sweetie ???????
Радостина Манолова
Линк към оригиналните публикации тук: